Kristiansands Cykleklubb

20. - 27. april 2024MALLORCA 2024

KCK Mallorca er KCK Tur og Trenings største turarrangement for landeveissykling. En hel uke i april hvert år loser kapteiner og stifinnere opp til 100 syklister på nydelige veier i vakre landskap, gjennom sjarmerende småbyer og over spektakulære fjell i Europas største og mest populære sykkeldestinasjon.


KCK MALLORCA 2024

KCK Tur og Trening har arrangert turer til Mallorca i mange år. Turene ledes av erfarne syklister som kjenner Mallorca svært godt. Dette gjør at turene har høy kvalitet. Vi vet hvor de fine veiene og stedene er, hvor det er lite trafikk og hvordan man best organiserer grupper og turene for å skape gode og trygge sykkelopplevelser.

Mallorca er egentlig en ganske liten øy, men oppleves stor på grunn av sitt varierte terreng og nettverk av veier på kryss og tvers. Her finner du kyst, innland, fjell, flatt, kupert, serpentinsvinger, lange rette strekninger og svingete småveier gjennom vakre olivenlunder. KCK legger opp organiserte turer på tre nivåer, som gjør at alle kan finne en gruppe som passer.

For å være med på denne turen, må du være har aktivt medlemskap i KCK for det året turen arrangeres (altså 2024).

Fra 2023 valgte KCK å gå bort fra å tilby komplett pakkereise. Vi har noen avtaler og anbefalinger, men når du bestiller selv, har du mer fleksibilitet til å få akkurat det du ønsker av reise, hotell og sykkel. Selve sykkelarrangementet på Mallorca er som før. Fantastiske turer ledet av erfarne kapteiner.

Følg stegene nedenfor for å melde deg på.

 


Organiserte turer


F.o.m. lørdag 20. april t.o.m. fredag 26. april setter vi opp ruter for tre grupper/nivåer.
Du velger selv hvilken gruppe du ønsker å sykle med. Turene ledes av erfarne kapteiner i KCK Tur og Trening.

Gruppe Snittfart Ca tid til Hovden
Grønn 20 - 25 km/t Over 7:30
Blå 24 - 26 km/t 6:15 - 7:30
Rød 26 - 29 km/t Under 6:15

 

For å være med på de organiserte turene, må du være medlem av KCK og ha erfaring fra sykling i felt.

Prisen er 600,- for hele uka. 


 

Reise


Mallorca 2024 sammenfaller med Vings oppstart av direktefly fra Kjevik til Palma.

Du velger selv hvordan du vil reise, men arrangementet på Mallorca er lagt opp i forhold til dette:

Avreise:  20. april 2024 kl. 07:30

Retur:     27. april 2024 kl. 15:30

 

 

Hotell


KCKs offisielle tur-hotell er Helios Mallorca Hotel & Apartments. Hotellet ligger i kort avstand fra vår avtalepartner på sykkelutleie, Berganti Bikes. Hotellet har gjennomgående god standard og tilbyr både enkeltrom, dobbeltrom og leiligheter.

Du kan bestille bare opphold, eller velge mellom bare frokost eller halvpensjon.

Sykkelfasilitene er blant de beste i Can Pastilla, med flere rom i hotellets kjeller.

Hotellet har ellers utendørs basseng, spaanlegg, gratis vasketjenester og god service.

Du kan selvsagt bo akkurat der du ønsker, men de fleste fra KCK velger Helios. På en måten skaper vi den beste arenaen for sosialt fellesskap.

 

 

Sykkel


Som KCK-medlem får du alltid 5% rabatt hos Berganti på leie av sykkel.

Bruk koden KCK5 når du kommer til kassa. Det fine er at nettbutikken bare viser tilgjengelige sykler, så den sykkelen du bestiller, er den du faktisk får.

Hvis du av en eller annen grunn ikke ønsker å bo på Helios sammen med KCK, kan du også bestille hotell gjennom Berganti. De har samarbeid med flere hoteller i Can Pastilla, men dessverre ikke Helios.  

Generelt

KCK Mallorca er et arrangement som organiseres av frivillige i KCK Tur og Trening. KCK er ikke en turoperatør og turen er ikke en pakkereise som faller inn under pakkereiseloven. Du er selv ansvarlig for de enkelte bestillingene du gjør, og vi anbefaler på det sterkeste at du sørger for å ha reiseforsikring i orden før du bestiller. Berganti Bikes, Helios og Ving har egne betingelser som vi anbefaler at du gjør deg kjent med i bestillingsprosessen. KCK har ikke oversikt eller kontroll på tilgjengeligheten hos de ulike leverandørene. Forøvrig gjelder følgende:

De organiserte turene på Mallorca:
Påmeldingsfristen for de organiserte turene er 15. mars 2024. Vi har 100 plasser tilgjengelig og tar i mot påmeldinger fram til fristen eller til det eventuelt blir fullt.

Ving
KCK har ingen avtale med Ving, men vi har avklart at det er mange ledige plasser ved lanseringstidspunkt.

Berganti Bikes
Fordelen med å bestille sykkel direkte hos Berganti er at du får akkurat den sykkelen du faktisk bestiller. Underveis i bestillingsløpet kan du legge til diverse ekstrautstyr og tjenester. Vi anbefaler å tegne forsikring. Om du fristes å la være, bør du sjekke hva reiseforsikringen din evt dekker. Om du ønsker lettere girutveksling enn standard, er det også et alternativ for det. Les ellers betingelsene ved bestilling. KCK står ikke ansvarlig for din bestilling, leieforholdet er mellom deg og Berganti. KCK Tur og Trening har ikke ansvar for å skaffe deg sykkel dersom Berganti er utsolgt, så jo tidligere du bestiller, jo sikrere er du på å få den sykkelen du ønsker. Det finnes selvsagt flere utleieselskaper i Can Pastilla som tilbyr sykler.

Helios Hotel
Vi håper at så mange som mulig velger Helios Hotel, ikke for noen annen grunn enn at det er hyggeligere for fellesskapet når de fleste bor samme sted. Andre fordeler med Helios er:
- Generelt god standard
- Innholdsrik buffet (husk å bestill halvpensjon)
- Har både leiligheter, enkelt- og dobbeltrom
- Gode sykkelfasiliteter
- Kort avstand til Berganti


Ta gjerne kontakt om du lurer på noe:

Spørsmål om påmelding og reisen generelt:
Marianne Høyer-Jonassen Loland
mariannehjloland@outlook.com
+47 957 06 023

Spørsmål om de organiserte turene:
Morten Eriksen
morteneriksen55@gmail.com
+47 957 65 002