Kristiansands Cykleklubb

Ritt og arrangement

Her finner du oversikt over rittene og arrangementene i klubben.

Hvert år arrangerer KCK mer enn 20 ritt innen landevei og terreng. Dette gjør oss til den største arrangøren av sykkelritt i Norge.
Vi brenner for å skape sykkelaktivitet for syklister i alle aldre og ønsker å inkludere flere til den flotte sykkelsporten.

Landeveisritt i lukket løype med fart og spenning for alle nivå Volkswagen Cup

Volkswagen Cup er sykkelrittene vi arrangerer tirsdager på rundbane ved Ufoskantraf i Sørlandsparken. Brede, flate og trygge veier som gir mestring for de yngste fra 6 år og utfordringer nok for voksne ryttere enten man vil få en smakebit på sykkelsporten, trener for å nå toppen eller bare vil ha en god og effektiv treningsøkt.

Volkswagen Cup er ikke som andre sykkelritt. Her sykler barn, ungdom, junior, senior og mosjonister samme løype, fordelt i fem fargepuljer. Du kan sykle på det nivået som du mener er riktig for deg. Det er en stor opplevelse for de yngste å sykle med startnummer, bli ropt opp til seierpallen og få medalje rundt halsen.

Du trenger ikke være medlem av en sykkelklubb for å delta. Kule medalje med nummererte pins for hvert enkeltritt og sammenlagt premiering ved deltakelse i minst halvparten av rittene.

Vi lover god stemning, inkluderende miljø og en uhøytidlig ramme. Det blir bakevarer fra Geheb og andre kioskvarer til å nyte.
Se vedlegget rittreglement og info for påmelding og annet.

Rittdatoer 2023 tirsdager kl 18.00:
19. april
16. mai
13. juni (kl 19.00 pga. tour of Norway for kids kl 18)
22. august
05. september

Terrengritt i Jegersberg. 6 - 100 år Scott Cup

Scott Cup er et morsomt og tøft terrengritt for alle aldre og nivåer. 4 ulike løyper med nivå tilpasset de fleste på flotte skogstier.
Det hele skjer i jegersbergskogen ved Prestheia. Start og mål ved det som kalles Grønn Slette. Sykkelrittene går tirsdager fra kl 17.30. Se mer info under vedlegget invitasjon og rittreglement. Man trenger ikke være tilknyttet en sykkelklubb for å delta.
09 mai ble avlyst og flyttet til 26 september

Etapperitt landevei 6 - 16 år Sørlandet Petit Prix

Sørlandet Petit Prix er et aktivt ritt for barn og ungdom 6-16 år. Rittet består av tre etapper og arrangeres i Kristiansand og Grimstad i slutten av sommerferien hver år.

KCK Sommeridrettsskolen er en idrettsskole fra 9. - 11. August for barn mellom 8 og 12 år KCK Sommeridrettsskolen

9. - 11. August 2023, da smeller vi i gang sommerens feteste sommeridrettsskole! Vi har 50 plasser, så her er det bare å hive seg med for tre gøyale og actionfylte dager! I 2023 skaper vi fart og spenning også uten sykkelen mellom beina!

Kristiansand - Valle- Hovden Color Line Tour

Å komme seg fra Kristiansand til Hovden på sykkel, er en prestasjon du kan være stolt av.
210 km gjennom vakre Setesdal i fantastiske omgivelser gjør noe med deg, enten du sykler for første eller tiende gang.

Første mandag i hver måned Klubbkafé

Uformell klubbkveld med matservering hos Cafe til Bymisjonen på fiskebrygga. En møteplass for alle medlemmer i Kristiansands Cykleklubb og alle andre som er glad sykling.
Første mandag hver måned kl 18.30 fra oktober til mars. Noen ganger med agenda, noen ganger uten.

Et nytt nasjonalt ritt for parautøvere Norwegian Paracycling Classic

KCK ønsker å bidra til utvikling av sykkelsporten og til økt aktivitet for parautøvere.
I samarbeid med Norges cykleforbund (NCF) arrangerer vi et 2-dagers ritt for utøvere på tandem-, trehjul-, hånd- og 2-hjulsykler.

Sykkelkross på Gimle Kristiansand Classic

Sykkelkross er kompakt og spektakulært, og i 2022 ble det sykkelfest på Gimle med NM!
I en variert og morsom løype rundt Gimlebanen blir det fart og teknikk i en herlig kombinasjon.

KCK har som mål å arrangere sykkelkross hver høst. Arrangementet heter Kristiandsand Classic og følg med på termnlista til NCF så dukker det opp der. NM 2022 var et CX arrangement, men når KCK har sykkelkross er det alltid med en åpen klasse hvor man også kan benytte Grusracer eller terrengsykkel.

Vi skaper mestring og sykkelglede på skolene NCF Sykkelskolen

KCK drar rundt til skoler i distriktet og rigger for en gymtime 5-7 trinn helt utenom det vanlige! NCF Sykkelskolen er et lavterskeltilbud for å skape sykkelglede og mestring for alle. Om du ikke kan sykle helt ennå eller sitter i rullestol så har vi et opplegg for deg.

Vi ønsker at det skal være en selvfølge for barn og unge å sykle til skole og fritidsaktiviteter i nærmiljøet sitt, og gjennom dette vil vi bidra til å bedre folkehelsen blant barn & ungdom.

Sammen med dyktige instruktører får elevene leke seg med sykkelen i ferdig riggede løyper. Det blir fokus på trening og mestring av grunnleggende ferdigheter på sykkel. Opplegget er støttet av Areal og TransportPlan i kommunene.

Ta kontakt med Audun Haugen 98424238 audun.haugen.kck.no for info.


Vi skaper sykkelglede!

Heisbasert sykling Kristiansand sykkelpark

På Tveit ligger Norges sydligste alpintanlegg. Når det ikke er snø, er anlegget tilrettelagt for kul sykling.
Løypene inneholder alle elementer man kan ønske seg, og den driftige dugnadsgjengen utvikler stadig anlegget.

Årsmøte 2023

Årsmøtet avholdes onsdag 01. mars 2023, kl 1800-1930, i Rådhuskvartalet i Kristiansand. Deretter blir det årsfest med pizza fra kl 19.30- ca 21.00
For KCK er hvert enkelt medlem viktig, så vi håper at du har anledning til å delta også i denne perioden hvor det er krevende å samles!
Alle som ønsker å delta bes om å registrere seg innen onsdag 22. februar på facebook arrangementet. Det er fint å vite antall for bestilling av mat og drikke til årsfesten etterpå.

Det er ikke adgang til å fremme nye saker under årsmøtet i forbindelse med godkjenning av saklisten (med unntak av endring av lov eller bestemmelser). Det er anledning til å fremme endringsforslag til sakene som skal behandles, og fremme benkeforslag til tillitsverv.
Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene én uke før årsmøtet på kck.no.

For å ha stemmerett og kunne velges til verv må man ha vært medlem av KCK i minst én måned, fylle minst 15 år i 2022, og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til KCK. Gjør oppmerksom på at medlemskontingent for 2023 blir sendt ut i mars. Alle medlemmer har uansett møterett, talerett og forslagsrett.

Velkommen til årsmøte!
Med vennlig hilsen
Styret i KCK v/ Helle Geheb