Kristiansands Cykleklubb

Foto: Pål Westgaard Ane Iversen imponerte under NM 2021

Sørlandet samlet sykkel-Norge

Mer enn 400 frivillige og funksjonærer har laget et sykkel-NM vi er stolte over.
Kulissene var som våre ypperste syklister fortjener, og med gjennomgående god stemning håper vi dette ble en minnerik opplevelse for både deltakere, støtteapparat, publikum, presse og frivillige.
Vi har vist at vi kan få det til, selv om situasjonen rundt oss har gjort det utfordrende!

For KCK som arrangørklubb har visjonen vært å lage "Verdens beste sykkel-NM", og samle sykkel-Norge på Sørlandet en uke i juni.

Vi har ønsket å lage sykkelritt der det bor folk, og vi har vært kompromissløse når det kommer til sikkerhet for deltakere og publikum.
I nært samarbeid lokalt med Kristiansand kommune, Vennesla kommune, Evje og Hornnes kommune, Statens vegvesen, Agder fylkeskommune, Politiet og Agder kollektivtrafikk, har vi fått lagt løyper og arenaer som har skapt flotte kulisser for årets mesterskap.

Med Norges cykleforbund tett på prosessen i forkant og under selve gjennomføringen, kan vi med rette si at dette har vært et felles løft.
Uten en administrasjon og et styre i NCF som virkelig jobber hardt ville NM 2021 blitt vanskelig å gjennomføre.

Fundamentet i gjennomføringen er den frivillige innsatsen!

Mer enn 400 frivillige har jobbet tidlig og sent, for å bidra til en vellykket gjennomføring.
Vi har hatt en fantastisk gjeng fra russen 2022, som har løftet, rigget og ryddet.
Løypevakter fra mer enn 25 lag og foreninger har omkranset løypene, og skapt en sikker arena for utøverne. 

Med leveransen fra Skoda Norge og G-bil, og under kyndig ledelse av Thor-Inge og Arild, har mer en 25 sjåfører fartet rundt løypene i miljøvennlige Skoda Enyaq. 
Vi har hatt unik kompetanse i sanitetsteltet, med Cecilie Eliassen som ansvarlig.
Dessverre fikk de bruk for sine kunnskaper og ferdigheter, men sammen med Søgne Røde Kors ble hendelsene med skader håndtert profesjonelt og med godt utfall.

På rittkontoret har det vært høyt tempo, og oppgaver som vi kanskje ikke hadde sett skulle komme. Men med et smil og stor vilje til å løse oppgavene har Janne, Gitte, Bjarte og Ole nå fått innvilget noen dager fri fra frivillig arbeid...
Når det gjelder tidtakeransvarlig Phillip, er ikke det samme tilfellet, for han kjører på med Scott cup allerede tirsdagen etter NM elite! Bare å ta av seg hjelm og hatt, og takke!

For å skape riktig stemning og løfte frem utøverne under seremonien har vi hatt besøk av verdens beste speaker Kjell Erik Kristiansen, og med god hjelp av Roy ble rammene slik vi ønsket.

Ledelse av det enkelte ritt krever kunnskap og koordinering, og mye arbeid. 
Med dedikerte og dyktige folk i disse rollene, kommissærer med overblikk og evnen til å les rittene godt, har det ikke vært noen episoder som har påvirket det sportslige.
Akkurat som forventet, men allikevel imponerende!

NM fellesstart junior og U23 - John Vetrhus, Håkon Rossebø og Erlend Johansen. Sjefskommissær Heidi Stenbock-Haakestad.
NM tempo og lagtempo - Morten Messelt, Sondre Linstad-Hurum og Torleif Johansen. Sjefskommissær Gunnar Elvsveen.
NM fellesstart elite - Anders Linnestad, Asbjørn Hilde, Jan Pedersen, Geir Gregersen og Tore Kvarsnes. Sjefskommissær Heidi Stenbock-Haakestad.

Sikkerheten har vært vår viktigste prioritet i arrangementet. Med Martin Ugland som ansvarlig for dette, har vi opprettholdt oversikt og kunnet tatt gode vurderinger og beslutninger gjennom hele arrangementet. 
Med samarbeidspartnere fra MC-miljøet som stiller med mobile vakter og Road safety som kommer med stasjonære vakter, har vi levert et sikkert mesterskap!

I ryggen har vi våre gode sponsorer - og vi ber dere som sykkelentusiaster om å støtte opp om disse! 

Stor honnør til teamet fra TV2 og NEP som formilder sykkelsporten med lidenskap og entusiasme!

Vi retter en stor takk til alle dere frivillige som stilte opp, kommissærer og funksjonærer. NCF med Cato og resten av administrasjonen, og til NCF styret som også bretter opp armene og bidrar med rigging og seremoni når det kreves!

Vi er imponerte og stolte!

På vegne av arrangør og hovedkomite

Bjørn Halvorsen, leder hovedkomiteen NM 2021
Jan Fredrik Stiansen, arrangementskoordinator NM 2021