Kristiansands Cykleklubb

NCF sykkelskolen gir muligheterAsbjørn Lohne engasjert som prosjektleder

I samarbeid med Norges cykleforbund og ATP i Kristiansand kommune skal vi bringe mer og bedre sykling til skolene i Kristiansand og Agder.
Vi har fått muligheten til å engasjere Asbjørn Lohne som prosjektleder for ritt og arrangement i KCK, og vi er svært fornøyde med at Asbjørn Lohne har takket ja til denne stillingen.

Oppgaven er å heve kvaliteten på våre mer enn 20 ritt i 2021, og gjennom prosjektet NCF sykkelskolen besøke et titalls skoler i Kristiansand og Agder.

Kvaliteten på KCK sine ritt og arrangement er god, men vi ser muligheter for å videreutvikle disse, samt et behov for å ha en person som kan bruke tid på å organisere og lede de mer enn 200 (!) frivillige som er i sving for å skape sykkelglede for alle som sykler.
Vi tenker at de som bidrar frivillig og deltakerene ønsker å møte et godt organisert og trygt arrangement. Med Asbjørn på plass som leder og organisator, er vi trygge på at vi kan skape dette.

Sykkelskolen er et opplæringsprogram i regi av Norges Cykleforbund.
Sykkelskolen reiser rundt og besøker skoler med sykkeldyktige instruktører og gjennomfører sykkelopplæringen i skolens og barnas nærmiljø. Prosjektet er organisert mobilt hvor vi reiser rundt til skoler med sykler, hjelmer og annet løype materiell som skal tilfredsstille en moderne sykkelopplæring.

Sykkelskolen er en videreføring av KCK sitt prosjekt "På sykkel", samt «Alle barn sykler» og «Sykkelkids» fra NCF.

Prosjektet baserer seg på en sykkelskole av Norges Cykleforbund hvor målet er å skape lærerike og trygge sykkelopplevelser for barn. Tiltaket vil rette seg mot barn i alderen 8-12 år og gjennomføres i samarbeid med ulike barneskoler i Bergen, Kristiansand, Oslo og Kristiansand. Vi ønsker gjennom tiltaket å skape et bredere sykkelengasjement som inspirerer unge til å sykle mer.