Barn og ungdom

Barne- og ungdomsgruppen i KCK har et bredt og variert tilbud til alle som liker å sykle i alderen 6 - 18 år. Tilbudet blir større jo eldre og mer erfarne barna blir.

6- 9 år:
Scott Cup og Volkswagen Cup. Lek- og mestringsfokuserte sykkelritt for de aller minste i perioden mai til september. Barna kan bruke den sykkelen de har, og det er premier til alle.

10-18 år:
To treninger pr. uke + Scott Cup og Volkswagen Cup. Tilbud om deltakelse på utvalgte ritt lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Basis- og sykkeltrening 2 x pr. uke inne og ute på Spicheren i vinterhalvåret.
 

13-18 år:
Utfor og enduro i Kristiansand Sykkelpark på Tveit.

Du kan starte med sykkeltrening til alle tider av året. Om vinteren trener vi inne med basistrening og spinning. Om sommeren trener vi ute på veien eller i terrenget. I sommersesongen har vi egne treninger som er spesielt godt egnet for nye unge syklister.

All aktivitet finner du i Aktivitetskalenderen

Dersom du ønsker å kjøpe sykkel vil dette koste fra ca 5.000,-og oppover. Det kan være en god ide å sjekke bruktmarkedet.

NCF (Norges cykleforbund) har egne utstyrsregler for barn som konkurrerer, som har til hensikt å redusere utstyrspresset i de yngre klasser. Dette kan du lese mer om på sykling.no

KCK disponerer noen landeveissykler for barn som man kan leie på månedsbasis eller for hele sesongen.

Det er likevel viktig for oss å si at barna alltid er velkommen på trening på den sykkelen de har. Ønsket og behovet for spesialisert sykkel kommer naturlig etter hvert som barna blir eldre og mer dedikerte.

Det er påbudt med hjelm, samt lys foran og bak når det er mørkt/skumring.

I KCK er vi opptatt av idrettsglede. Vi ønsker at våre syklister skal fokusere på gleden ved å sykle og egne arbeidsmål framfor plassering.

For aldersgruppene 6 - 12 år er det ingen rangering i ritt, og alle får premie.

For aldersgruppen 13 - 16 år er det rangering og premiering av de tre beste eller den beste tredjedelen.

 • Tøy som er egnet til å sykle i. (Det hjelper godt med en sykkelbukse. For øvrig klær etter vær og temperatur). Husk det er ofte litt kaldere når man sykler fort.
 • Sykkelhjelm er påbudt.
 • Drikkeflaske
 • Ekstra sykkelslange
 • Sykkelsko og klikkpedaler er en klar fordel fra ca 10 år, men intet krav.

På sykkeltreningene anbefaler vi å bruke bekledning som er tilpasset sykling. Det vil si tettsittende bukser og jakke. Det er likevel aller viktigst at barna kler seg etter forholdene og ikke blir kalde. Dette gjelder kanskje spesielt de minste. Å fryse på sykkelen gir dårlig motivasjon for å komme neste gang.

Klubbens drakt kjøpes i nettbutikken hos Trimtex i tre årlige bestillingsvinduer som annonseres i klubbens ulike kanaler. Vi informerer også alle medlemmer på epost.

Vi oppfordrer sterkt til å bruke klubtøyet både på trening og i ritt. Drakta er klubbens ansikt utad og gir barna mye motivasjon og tilhørighet til miljøet og fellesskapet.

I KCK er det påbudt med hjelm. Alltid. Dette gjelder også sykling til og fra trening, oppvarming i forbindelse med ritt osv. Som aktiv syklist har man også en forpliktelse til å gå foran som et godt eksempel også på ”fritida” ved å alltid bruke hjelm.

En stor del av treningen i ung alder handler om å utvikle sykkelferdigheter. Treningene blir derfor lagt opp i forhold til deltakernes erfaring og alder. Ved sykling på trafikkert vei holder vi streng disiplin og kjører aldri på mer enn to rekker. En viktig del av treningen for en syklist er å lære seg og lese trafikkbildet.


KCK er som de fleste andre idrettslag avhengig av at foresatte stiller opp. For å avholde gode treninger er vi helt avhengig av foresatte som deltar. På ritt- og treningssamlinger trenger vi foresatte som deltar som ledere, og på lokale og egne ritt trenger vi foresatte som hjelper til med konkrete oppgaver. Du må derfor regne med å bli spurt om å stille opp som dugnadshjelp på våre arrangement.

Vi har ingen lodd-, kake-, toalettpapirsalg.

 • Møt opp til sykkelritt – barna både ønsker og trenger det.
 • Gi oppmuntring til alle barn under sykkelritt og trening, ikke bare egne barn.
 • Gi oppmuntring i både med- og motgang.
 • Respekter trenernes treningsmetoder og kom eventuelt med alternative forslag.
 • Kritiser ikke uberettiget rittledelsens avgjørelser, husk at funksjonærene arbeider frivillig for blant annet ditt barn.
 • Oppmuntre barna til å delta, men ikke press.
 • Spør om rittet var spennende og gøy, ikke fokuser på resultat. Fokuser på hva barnet har gjort bra i rittet, og bygg videre på dette.
 • Sørg for riktig og funksjonelt utstyr, men ikke overdriv.
 • Vis respekt for at alt arbeid i klubben er basert på frivillig innsatd, vanligvis av foreldre – vær selv med å ta initiativ.
 • Tenk på at det er barnet ditt som deltar, ikke deg.

Medlemskapet følger kalenderåret og prisen avhenger av når på året du melder deg inn. Medlemskontingenten sendes ut til alle eksisterende medlemmer i januar. Nye medlemmer får varsel om betaling av kontingenten etter innmelding.

12 mnds medlemskap:  
Enkeltmedlem barn 6-9 år 350
Enkeltmedlem barn og ungdom 10-16 år 850
Enkeltmedlem 17+ 1 100
Familemedlemskap (inntil 6 pers med samme adr) 1 700
Støttemedlem (kun for deg som ikke sykler) 350
   
6 mnds medlemskap (juli-des):  
Enkeltmedlem barn og ungdom 600
Enkeltmedlem 17+ 725
Familemedlemskap (inntil 6 pers med samme adr) 1 200
   
4 mnds medlemskap (sept-des):  
Enkeltmedlem barn og ungdom 475
Enkeltmedlem voksen 575
Familemedlemskap (inntil 6 pers med samme adr) 850

Melder du deg inn i etter 1. november, er medlemskapet gratis ut året (gjelder ikke støttemedlemskap).
Fra 2019 tilbyr vi ikke støttemedlemskap for familier.

Klikk her for å melde deg inn nå

 

 

Lisens er en forsikring som tegnes hos Norges Cykleforbund. Når du deltar i et sykkelritt, må du ha lisens. Du kan kjøpe engangslisens for det aktuelle rittet du skal delta i, eller kjøpe helårslisens som dekker all trening og konkurranse hele året.

1. HELÅRSLISENS

Tegnes for kalenderåret og gjelder for all konkurranse og trening, også egentrening. For å tegne helårslisens i NCF må du være medlem i en norsk sykleklubb. Vi anbefaler klubbens medlemmer å tegne helårslisens. Slik gjør du:

 1. Kjøp lisensen du ønsker hos Norges Cykleforbund
 2. KCK får automatisk varsel fra NCF om kjøpet ditt. Du trenger IKKE å gi beskjed til klubben.
 3. Når medlemskapet ditt i KCK for 2019 er betalt, godkjenner klubben lisensen din automatisk. NB! Lisensen din fra 2018 gjelder ut februar 2019.

Her er en oversikt over lisensprisene i 2019. Er du tvil om hvilken lisens du trenger, les mer HER eller kontakt klubbkontoret.
Vær obs på at grunnlisensen kun dekker deltakelse i tur- og trimritt. Er du tursyklist, men ønsker å delta i aktive ritt som Scott Cup, veteran-NM, regionmesterskap m.m., må du tegne utvidet forsikring.

2. ENGANGSLISENS

Du kan kjøpe engangslisens for trim- og turritt gjennom arrangøren for det aktuelle rittet du skal delta i.

Turritt: Denne lisensen gjelder i turritt som har tur- eller sportsklasse, og koster kr 200,- for ritt der startkontingen er 500 kr og høyere, og 150 kr der startkontingenten er 499 kr og lavere. 

Trimritt: Denne lisensen gjelder i trimritt (ritt under 60 km uten tidtaking). Lisensen koster kr 150 for ritt der startkontingenten er 500 kr og høyere, og 50 kr der startkontingenten er 499 kr og lavere. 

 

ANNEN NYTTIG INFO

 • Barn under 13 år er forsikret gjennom NIFs barneidrettsforsikring og trenger ikke egen forsikring for deltakelse i trening eller konkurranse.
 • Barn 13 - 16 år kan tegne engangslisens til ritt for kr 50,-. Dette kjøpes som regel i påmeldingslwsingen, men kan normalt også kjøpes hos arrangøren. Har du ikke kjøpt lisens ved påmelding, så kontakt uansett alltid sekretariatet på arenaen og gjør dem oppmerksom på det.
 • De fleste arrangører i dag sjekker lisensen din på nettet på forhånd eller når du henter startnummeret. Du trenger derfor ikke å bestille laminert kort når du kjøper lisensen. Om du likevel ønsker å ha et dokument på betalt lisens, kan du skrive ut lisensbevis på Min Side hos EQ Timing
 • EQ Timing er NCFs leverandør av påmelding og lisenshåndtering. Dette er grunnen til at du blir sendt dit når du kjøper lisensen hos NCF. Dette er også grunnen til at du ikke ser lisensen din under lisensoversikten din på Min Idrett hos Idrettsforbundet.

 

Aktivitetskalender: Barn og Ungdom