Om KCK

Kristiansands Cykleklubb (KCK) er den eldste og største sykleklubben på Sørlandet. Klubben driver et bredt tilbud for alle aldersgrupper innen grenene landevei, terreng og utfor/enduro. Vi har egne grupper for barn og ungdom, junior, senior, elite og voksne tursyklister, inkludert Pedalpigane.

KCK er også arrangør av nærmere 20 sykkelritt i årlig, deribilant det kjente turrittet, Color Line Tour, som går fra Kristiansand til Hovden i slutten av mai hvert år.

 

Aktivitetsnivået er naturlig nok størst på vår, sommer og høst, men de fleste gruppene er aktive hele året med trening, ritt, turer og ulike klubbarrangement. 

Klubben har heltidsansatt daglig leder i tillegg til enkelte honorerte roller innen det sportslige. Alt arbeid utover dette gjennomføres av frivillige medlemmer og foresatte. KCK skaper årlig aktivitet tilsvarende over 9 årsverk og nærmere 5 millioner kroner.

KCK er underlagt Norges Cykleforbund og Norges Idrettsforbund.

 

ASK «Hero» (arbeidernes sykkelklubb)  ble stiftet 13. november 1934 i «Fagen’s» lokaler. Kristiansands Velocipedklubb – KVK – ble stiftet 26. august 1937, men allerede 22. mars 1938 ble navnet endret til Kristiansands Cykleklubb – KCK. –

I årene før verdenskrigen 1940 – 1945 var det sterke krefter i sving for å slå sammen de 2 idrettsforbundene, og i «fredsrusen» 1945 gikk det ikke lenge før de 2 klubbene fant hverandre – 11.juni 1945 ble de ett og beholdt navnet Kristiansands Cykleklubb – KCK.

  • Klubblov

Medlemsfordeler